dinsdag 5 juli 2011

Eerste dag, van Sint Job in 't Goor naar Batsheers

De eerste dag zit er op. Prachtige dag, schitterend weer, weinig wind, mooie route, gewoon wonderlijk.
Het begon deze morgen met een gezellig ontbijt samen met Karen, Filip en Sofie. Nog even bijpraten, afspraken maken, gewoon leuk. Zakken op de fiets laden, drink flessen vullen en nog eens alles controleren. Om 8h55 zijn we dan op de fiets gestapt en samen met Filip richting Herentals vertrokken. Filip heeft ons de eerste 27 km nog gezelschap gehouden en dan, iets voor Herentals heeft ook hij afscheid genomen.
Het is op dat moment dat we ons realiseerden waar we aan begonnen, een reis van 1300 km op 12 dagen dwars door Frankrijk. Even niet denken aan alle problemen, werk,... Alleen fietsen, eten, rusten, genieten van de natuur.
Onderweg Prachtige wegen, een hele mooie route, in Westerlo, Averbode prachtige kronkelende wegen door de natuur, dan mooi stuk naast de spoorweg en dan gestopt in Halen om de honger te stillen.
Op het terras van sporthal de Koekoek een overheerlijke spaghetti gegeten, even relax in het zonnetje en dan drinkbussen gevuld en weer op ons stalen ros gekropen. Zo richting Haspengouw, prachtig tussen de fruitbomen, korte venijnige hellingkjes :), gewoonweg zalige route.
Om iets voor 16.00h dan aangekomen in het Karrenhof waar Isabel ons harelijk verwelkomde. Samen een glaasje Ice rea gedronken en dan fiets afladen, douche nemen en zalig relaxen.

Samenvatting van de dag
Vertrokken 8h55, aangekomen 15h50
- totale afstand: 108,2 km
- totale tijd gefietst: 5 h 26 min
- gem. Snelheid: 19,9 km/h
- gem. Hartslag Veerle 124 b/min,kcal verbruikt 4072
Yves 133 b/min, kcal verbruikt 4335

2 opmerkingen: