dinsdag 12 juli 2011

Zevende dag, van Pulligny Montrachet naar Fareins

Dit verslag inderdaad pa deze morgen. We zullen dit later zeker aanvullen...
's Morgens fantastisch ontbeten, net een feesttafel samen met alle andere gasten, pas om 9.00h. Uitgewuifd door Australiƫrs, Zwitsers en Engelsen vertrokken onder een schitterende zon.
2,5 km verder blokkeert het versnellingsapparaat, ik kan het voorlopig maken, verder naar Chagny, daar zou een Dietse winkel zijn, gesloten dus... Dan maar door naar Chalons sur Saone, met slechts 2 bruikbare versnellingen en extra lawaai. Maar heel mooi langs de kanalen.
In Chalons naar Gosport waar een vriendelijke kerel ons kan helpen. Weer vertrokken richting Tournus, ook weer mooi langs de Saone, tot plots de weg veranderd in wei... We fietsen een heel stuk door de wei verder, mooi maar zwaar. Dan maar terug naar N6. Op weg daar naar toe, plots een Duise herder die los loopt en het op ons gemunt heeft, even versnellen en ontsnapt. Hoogstwaarschijnlijk door de slechte weg is het versnellingsapparaat weer ontregelt, kunnen wel verder maar toch niet ideaal. In Tournus, na 62 km, aangekomen om 14.00h, middag eten langs de Saone, mooi zicht, even relax.
Pas om 15h10 terug vertrokken richting Macon. Prachtige weg langs de Saone afgewisseld met n6 en dan voie bleu tot in Macon. Daar aangekomen gezocht naar fietswinkel. Alles toe, 5 km verder was wel Decathlon,dus daar naar toe. Heel vriendelijk verder geholpen, gelukkig ziet de technieker ook dat 2 spaken van het achterwiel gebroken zijn. Hij kan en wil deze ook maken, dus maar doen. Daardoor weer veel tijd verloren. Na de reparatie zijn we verplicht om terug te keren naar Macon om vandaar onze weg verder te zetten. Ondertussen wel al laat, dus maar stevig doorgefietst, het waren. Nog 40 km,en we hadden er al 100 km op zitten bij Decathlon.
Het bleef wel duren voor we een bordje Fareins zagen, dan plots, na 143 km, een bordje met nog 3 km...
Aangekomen om 8h30, goed ontvangen. Snel massage, douche en dan aan tafel. We hebben couscous gegeten, nog wat nagepraat en dan slapen.
Deze morgen, ontdekten we dan dat de hond des huises de fietsschoenen van Veerle half had opgegeten...
Ontbeten, verslag geschreven en de rest zie je straks wel. Hopelijk klopt de afstand vandaag wel.
Gisteren dus totaal 146 km ipv 116

Groetjes
Yves & Veerle

2 opmerkingen:

  1. Veerle en Yves , we volgen jullie reis op de voet, volhouden jullie zijn goed bezig,groetjes vanuit het natte thuisland
    Julienne en Richard

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herbert Vandueren14 juli 2011 om 07:40

    30 km meer dan voorzien? Wie zit er al weer aant voorste stuur?

    BeantwoordenVerwijderen