zaterdag 6 juli 2013

DAG 4: Van Boston naar Doncaster, 116 km

Na een lange maar goede nachtrust om 7.00h wakker en Veerle haalt eerst de fietskleding uit de droogkast... goed hé. Dan aankleden en ontbijten. Dit keer samen met een koppel uit Australië. Goed engels ontbijt, scrambled eggs, bacon, tomato and toast with marmelade. Een gezellige babbel waardoor we iets later vertrokken zijn. Om 9h20 waren we geladen en klaar om te vetrekken. Het eerste stuk ging vlotjes, mooie weg langs een riviertje en niet te veel verkeer. Na 40 km een korte stop omdat we dachten dat er iets fout was aan ons achterwiel. Even gedronken en dan weer op weg. Na 50 km vloog onze koppelketting eraf. We merkten dat er iets echt fout was. Gelukkig waren we net aan het afdalen naar het stadje Lincoln. We bolden uit tot bij een Yamaha motorwinkel en vroegen om hulp. Zij verwezen ons naar een fietswinkel iets verderop. Eens bij de 'cycleshop' kregen we horen dat ze ons niet konden helpen, te druk... Dus wij terug naar de motorshop, ondertussen al even extra water gekocht. De vriendelijke menen van de motorshop belden een andere bikeshop en kondigden ons aan. Wij dus terug op weg, gelukkig konden we nog fietsen nadat ik de ketting er terug had opgelegd. Eens bij de bikeshop hebben deze mensen constructief meegedacht. Zij wisten niet hoe het probleem zelf op te lossen en belden enkele collega's op. Gelukkig kregen ze goed advies en ontdekten we samen dat vooraan de fiets twee inbus vijzen zaten om alzo de ketting aan te spannen.
Wij geholpen en weer op pad. Vlakbij even gaan inkopen doen voor onze lunch. Hierdoor wel extra 6 km gereden vandaag... Dan door Lincoln gereden en net buiten de stad op een bank vlakbij de golf gezellig ons boterhammekes opgegeten. Weer vertrokken rond 13h40h, wel behoorlijk wat tijd verloren met de panne maar geen probleem, de zon scheen nog steeds, het landschap is hier adembenemend mooi, dus no prob.
Vanaf km 50 ging het weer op en neer. Op zich wel mooi maar uiteraard iets zwaarder fietsen. nog een paar stops om te bekomen en te genieten van het landschap en dan uiteindelijk zij we dan om 16h30 op onze bestemming aan te komen, Regent hotel. Vriendelijk ontvangen, fiets binnen kunnen zetten in de gang van het hotel en dan relax op de kamer, massage, scrum, douche en pijnlijk achterwerk laten verzorgen.
Dan een wandelingetje naar Doncaster centre, redelijk marginaal volkje in de pubs en op straat. Het is hier zaterdagavond, dus zat drinken is de boodachap blijkbaar. Wij terug naar ons hotel en daar lekker gegeten met als slot een schitterend dessert, Veerle een cheesecake en ik iets met aardbeien, merringe dn slagroom (Eton mees).

4 opmerkingen:

 1. Dag Yves & Veerle,
  Het schiet al goed op, beetje pech onderweg maar toch mits wat creativiteit op te lossen.
  Fijn zonnetje erbij, meer moet dat niet zijn.
  Misschien reeds van Jan gehoord maar wij zullen er zaterdag dus ook kunnen zijn, Danny fiat gekregen van de dokter (mits wat voorzichtigheid) zal de link van jullie blog doorsturen naar Stuart & Brenda
  gr
  Annie & Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yves en Veerle,
  Hoe valt het links rijden mee? Het weer zit ook goed mee hé!
  Woensdag gaan Xantippe en Samara samen naar onze dierenartse. Die gaat ze de dagen dat we dan weg zijn verzorgen. Xantippe krijgt nu speciale medicatie om haar "stres" tegen te gaan. Hopelijk accepteert ze haar veulen alsnog. Vandaag naar Thieu Vanderlocht voor de BSFP veulenkeuring. Een fijne fietsdag toegewenst. Jan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hello there Veerle and Yves,

  I hope you still understand Duch ! ! ! !

  leuk jullie verhaal te lezen.
  ik heb echt veel respect voor hetgeen jullie presteren.
  hopelijk blijven de pannes nu achterwege en kunnen jullie van mekaar en van het landschap genieten zonder stress.
  weet in ieder geval dat ik de vingers gekruist hou.
  heel veel liefs van Frieda en mezelf
  wij wensen jullie veel zon en veel wind (in de rug).

  ik blijf jullie volgen.

  Luc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hey Luc en Frieda,
   leuk dat jullie ons volgen. het is hier in alle geval een prachtig landschap, een beetje onverwacht. Ook het weer is fantastisch. Vandaag een rit met hoogtes en laagtes, letterlijk en figuurlijk maar we zijn er toch weer geraakt...
   tot snel een keer in Sint Job, mssn wel op de koets... :)

   groetjes
   Yves en Veerle

   Verwijderen