maandag 8 juli 2013

DAG 6: Van Stokesley naar Newbiggin by the Sea, 110 km

Na een iets kortere nacht, we lagen er pas om 11.50h in toch goed geslapen en klaar voor de dag. Het stadje Stokesley begon al vroeg te leven. Om 6h30h hoorden we de vaten van de pub al rollen. Om 7.10h opgestaan, aangekleed en tegen 7h30 aan het ontbijt. We waren de enige gast in het hotel en de kokkin van dienst stond helemaal ten dienste van ons.Zij was geimigreerd uit Malta en had leren koken van een belgische michelin chef. Zij maakte voor ons heerlijke porache pap met fruit (banaan en aardbij), het ideale ontbijt voor een dagje fietsen. Daar nog een paar sneetjes toast met marmelade bij en het ontbijt was af.
Dan naar de kamer, inpakken en alles naar beneden halen. Om 9.00h klaar en dan snel langs de bikeshop, vlakbij. Gelukkig was deze open en waren de vriendelijke medewerkers bereid om me te helpen. Samen het extra wheel opnieuw gemonteerd, de blauwe zak stevig bevestigd en de kettingspanning nagekeken. Allemaal GRATIS.
Dan naar hotel om Veerle en de bagage op te halen. Om 9h30 dan vertrokken. Nog geen 5 km ver en alweer moeten stoppen omdat het extra wheel toch nog problemen gaf. Na een beetje knutselwerk eea toch in orde gekregen en weer doorgereden. We reden door het havengebied, leek wel de haven van Antwerpen, niet zo mooi maar ook niet te moeilijk. Om 12h00 waren we 40 km verder. Iets verder even gestopt, reepje gegeten en doorgereden. We keken van dan af uit naar iets om onze lunch te kopen. Iets verderop gestopt bij tankstation en daar onze traditionele boterhammekes gekocht. Iets Verderop, een bank langs de weg, daar dan onze lunch verorberd.
Dan vertrokken naar South Shields, nog circa 38 km, het was ondertussen 13h30, en ja we wilden de ferry om 15h00 nemen, dus doorfietsen was de boodschap. Het is ons dus gelukt, we waren exact om 15.00h aan de ferry, 3 pond betaald en met onze tandem op de boot. Een half uurtje later stonden we klaar aan de overkant om weer te vertrekken. Eens van de boot stond ons een serieuze helling te wachten, halfweg toch moeten afstappen, even duwen en dan weer klaar om te vertrekken. De natuur was weer mooi, de weg was ok, dus we geloofden er in dat we rond 17.00h gingen arriveren. Tijdens de laatste kilometers nog twee stevige hellingen moeten trotseren maar we waren op tijd. Hotel 'The Old Ship' met zciht op zee. Ingang via de dijk. Een probleem, we hadden verkeerd geboekt, we waren dus een dag te laat... De vriendelijke eigenares bood ons aan om in haar kamer te slapen vermits alle andere kamers verhuurd waren omwille van een begrafenis. Badkamer op de gang, maar wel goede douche. In het stadje waren twee restaurants, Indisch of Italiaans, we kozen maar voor Italiaans. OK gegeten, terug naar ons hotelletje gewandeld langs de dijk en dan bloggen... dat was het, nu gaan we slapen, morgen lange rit naar Dunbar (127 km), groot deel langs de kust. gr, Yves & Veerle

1 opmerking:

  1. Fikse rit vandaag ! Net voorbij Berwick upon Tweed moeten jullie de grond kussen ...dan rijden jullie Schotland binnen. Veel succes.

    BeantwoordenVerwijderen