woensdag 10 juli 2013

DAG 7: Van Newbiggin by te sea naar Dunbar, 128 km

hey, inderdaad, blog pss deze morgen van dag 8 ingevuld want geen internet op onze kamer... sorry We zijn op tijd opgestaan, dan naar de gemeenschappelijke badkamer, snel gewassen, aangekleed en naar beneden voor het ontbijt. Geen keuze, English breakfast, dus scrambled eggs, bacon, toast, jam. We hadden 's avonds onze zakken al goed klaar gezet zodat we op tijd konden vertrekken. We stonden dus om 9.00h klaar geladen om langs de kust richting Schotland te rijden. We reden langs de coast road en het ging redelijk goed vooruit. Na 1 uur hadden we er 22 km opzitten.
Dat was ons eerste fototje van een kasteel en ook eerste stop. Verder gereden, het ging wat moeizaam, we hadden niet de beete benen. Morgen terug Porridge voor ontbijt :)... We reden verder langs de A1, nu en dan wel druk maar mooie natuur. Na ongeveer 40 km gaf GPS aan om de A1 te verlaten naar een landweg, even getwijfeld en toch maar niet gedaan. Dan weer verder. Na 50 km weer voorstel om de weg te verlaten, dit keer gewoon asfalt dus maar gedaan. We reden door een dorpje dat bekend staat voor z'n koetsen (naam vergeten natuurlijk). In het dorp ging het een beetje bergop en een man zag ons rijden en merkte op: 'You are gone like the next one'... Wij dachten wat bedoeld hij daarmee. Achter de hoek wisten we het, een waanzinnige helling recht voor ons. We hebben ons even schrap gezet en we hebben de berg bedwongen, hahaha. Wel even diep gegaan met onze kamion. Dan weer verder, prachtig landschap en na een paar km terug op de A1. We wilden pas pauze houden in Berwick upon Tweed, daar was de grens van Schotland. Dus bleven we doorgaan. Toch moesten we na 75 km even stoppen om op adem te komen, het wilde niet echt lukken vandaag, zware benen. Na iets meer dan 80 km kwamen we dan aan bij Berwick, mooie brug over en dan in het dorp gevraagd waar we een terrasje konden vinden, antwoord: rijd maar door het dorp en aan het einde kom je bij een pub met terras... We zijn dan uiteindelijk aan het einde van het dorp gestopt bij de MacDonalds en hebben daar gegeten, was nodig en het smaakte nog ook.
Dan nog snel water gekocht in een gigantische supermarkt en weer vertrokken. De beentjes wilden nog steeds niet echt goed maar dat zou wel komen. Dan kwamen we aan de grens, daar even fotootje en wer door.
Nu waren we in Schotland, de asfalt was er in alle geval al beter. Eerste stuk ging weer bergop en dan kregen e een mooie eerste afdaling, de beentjes kregen er weer zin in. We reden goed door. de kilometers gingen snel vooruit. Na 105 km nog even gestopt en dan iets verder begon een mooie afdaling, de laatste 15 km gingen bijna allemaal bergaf... was wel leuk en welgekomen. Ons uiteindelijke gemmiddelde van de dag was toch weer boven de 20 kmh. Dan kwamen we Dunbar binnen, ons hotel snel gevonden, zag er mooi uit. Fiets afgeladen, gewassen, aangekleed en onze was gedaan in het bad. Dan een wandelingetje naar de zee gedaan en eens terug een Pims als aperitief in de pub. Na de aperitief heerlijk gegeten, die schotten kunnen er iets van. Nog even een wandeling naar het haventje en ons bed in. Op dag 7 dus geen pech gehad, alles meegevallen, alleen geen superbenen. Wa waren om 9.00h vertrokken en kwamen om 17h30 aan op onze bestemming. Best wel trots op mijn madam, we hebben het goed gedaan. Nu gaan we onze spullen pakken, fiets opladen en vertrekken naar Perth! groetjes, Yves en Veerle

1 opmerking:

 1. hello veerle en yves, het blijft leuk jullie te kunnen blijven volgen.
  in ieder gevalbheel veel respect voor jullie prestatie!
  ik zal blijven duimen om voordelige wind en het uitblijven van pech.
  succes nog en vergeetniet te genieten onderweg.

  frieda en luc

  BeantwoordenVerwijderen