zondag 7 juli 2013

DAG 5 van Doncaster naar Stokesley, 126,7 km

Hallo, vandaag een rit met hoogtes en laagtes, letterlijk en figuurlijk... zie verder. Goed geslapen in ons chique hoteletje. Eerst begonnen met inpakken want we kunnen pas ontbijten vanaf 8.00H. Typisch ontbijt, eggs, ham, ... toast & marmelade. Elk nog een extra banaantje en dan bagage ophalen in de kamer en fiets uit hotel naar buiten brengen.
De dag begon al met een 'laagte', bij het laden van onze bagage kwamen we tot de vaststelling dat onze 'gerepareerde zijtas toch gelost was... Dus alles losmaken en opnieuw plakken, toch direct een klusje van circa 25 minuten. Dus we vertrokken weer later dan voorzien, vertrek om 9h30. Eerste stuk ging vlot. Na 40 km even gestopt aan lief kerkje, even naar binnen gekeken en onze achterwerken even 'bezalfd'. Dan weer verder, na 55 km waren we dan in York, circa 12h15h. Waaaaaw, wel een mooi stadje. Heel typisch Engels. We reden door stedcentrum en Veerle zag links in een straatje allemaal terrasjes aan het water. Dus wij daar naartoe en gestopt voor de lunch. Een 'hoogtepunt', we zaten schitterend langs het water en heerlijk geluncht. Onze middag pauze dus wat langer genomen maar vooral genoten.
Dan weer vertrokken richting Stokesley, we wisten dat vandaag een lange rit was maar waren even vergeten dat we deze rit ook door een groene zone hadden gepland. Na 76 km kwamen we aan een helling die ons iets te zwaar was. We moesten de eerste keer van onze fiets om boven te geraken 'een laagtepunt :)'. Eens we naar boven gestapt waren terug op de fiets en dan... merkten we dat de band van ons extra wheel lek was. Er zat dus niets anders op dan aan het werk te gaan om deze te vervangen. Een hele klus.
Dan weer vertrokken, het ging heel even heel stijl naar beneden maar vanaf dan ging het behoorlijk naar boven en af en toe even naar beneden. Het was adembenemend mooi maar verdomd zwaar (hoogte en laagte tegelijkertijd). Pracht!ge natuur, maar zware beklimmingen volgden elkaar op een moordend tempo op. Bovendien was de temperatuur ook niet min. De zon stond pal op ons bolleke... Bovendien gaf ons extra wheel ons ook nog wat kopzorgen, het liep niet zoals het moest. Regelmatig moesten we de bagage herschikken en prutsen aan de bevestiging van de zakken anders sleepte het wiel. Behoorlijk lastig maar we moesten door. Na ongeveer 105 km stopen we nog even bij een pub waar de eignaar ons aangaf dat het vandaar alleen nog bergaf ging. Die man moet echt eens een fiets kopen, het ging nog behoorlijk bergop en af tot aan km 120. Van dan af ging het alleen maar bergaf... We haalden zelfs een snelheid van 63 kmh. Uiteindelijk aangekomen in ons hotelletje 'Chapters hotel'. We zijn de enige gasten, verder gaf de receptionist aan dat op zondag avond het restaurant gesloten was.
Dus wij op zoek naar eten. Het was ondertussen al 8h45... Wij naar een pub in de buurt maar die serveerden alleen tot 16.00h eten, de volgende pub, hetzelfde verhaal. Gelukkig gaf een van de gasten daar aan dat er een Italiaans restaurant in het dorp was en dat die nog open was... Wij daarnaar toe. Geluk (hoogte) was nog open en bovendien overheerlijk gegeten.
Wat hebben we ondertussen ook al wel geleerd hier in UK: - Er rijden hier verschrikkelijk veel rode autos rond. - het links rijden moet je toch wel gewoon worden - Voor fietsers en voetgangers zijn de autobestuurders helemaal niet hoffelijk - De Britten zijn verder wel vriendelijk en behulpzaam. - het is hier heel mooi, the green green grass... voila dat was het voor vandaag, slaapwel, Yves & Veerle

1 opmerking:

  1. Hey Yves & Veerle,

    Ja de engelsen , dat is wel een speciaal volkske, maar al bij al , vallen ze best mee, nog succes met jullie reis, Julie & Richard

    BeantwoordenVerwijderen