vrijdag 15 juli 2011

Elfde dag, van Jouques naar Puget sur Argens

De dag begonnen met een schitterend ontbijt aan de rand van het zwembad. Francine, onze gastvrouw, had zelfgemaakte confituur, zelfgebakken brioche, vers fruitsap ... Gewoon zalig.
Dan alles ingepakt en afscheid genomen, vertrokken om 9h30.
Door het dorp via een zijweg richting Saint Martin,de gps stuurde ons na een tijdje via een onverharde weg langs adembenemende landschappen. Niet eenvoudig hier fietsen maar zo mooi.
De Mistral was gaan liggen, dus geen rugwind meer, in tegendeel een beetje wind op kop.
Maar dat kon de pret niet bederven. Het bleef behoorlijk klimmen (en dalen) dus onze gemmidelde snelheid lag wat lager dan gisteren. De beentjes voelden goed aan en we hadden niet echt problemen met de pittige hellingen. Na 51 km kwamen we dan in Sillans la Cascade, hier hebben we halt gehouden en zijn op een terasje lekker gaan eten. De bediening was wat overdonderd door te veel volk ineens dus liet alles wat op zich wachten. Al bij al wel lekker gegeten en een praatje gedaan met onze tafel buren uit Sint Pieters Woluwe, uiteraard over ons tandem avontuur. Uiteindelijk daar vertrokken na 14h30, met nog circa 49 km te gaan. Het ging weer stevig op en neer maar onze getrainde benen hadden er plezier in. Na circa 80 km had Veerle ineens het gevoel dat het allemaal ging lukken en dat we er eigenlijk bijna waren...
Nog even doorgetrapt en dan kwamen we aan op onze bestemming. Onze Gîte stond klaar, zwembad voor de deur, dus na uitpakken snel een duik in het water, even relax in het zonnetje en nu gaan we aanschuiven aan de 'table d'hote'...
Morgen nog een sprintje naar Golfe Juan, langs de kust, dat moet wel lukken. Dan relax voor een weekje, ik probeer de foto's op te laden zodat jullie ook wat beelden hebben van ons prachtig avontuur.
We hebben er allebei van genoten, veel gezien, beleefd en dus heel veel te vertellen...

Groetjes
Veerle en Yves

1 opmerking:

  1. Hey, tof, ik ben heel benieuwd naar jullie foto's en verhaal. Ik verwacht jullie zeker op mijn feestje op 12 augustus waar ik alles zal horen, in geuren en kleuren :-)

    BeantwoordenVerwijderen