vrijdag 8 juli 2011

Vierde dag, van Metz naar Contrexeville

Na een weldoende nachtrust alweer een heerlijk ontbijt met huisgemaakte confituur en een lekkere suikerkoek (een specialiteit v d streek). Alles ingeladen, fiets geladen en om stipt 9.00h vertrokken. Voor de eerste keer van onze route afgeweken om langs de moezel te fietsen. Geen supergoed jaagpad maar wel heel mooi. Een paar keer van kant gewisseld, prachtige natuur en dan plots vastgereden... Er zat niets anders op dan het jaagpad te verlaten en onze gewone route te volgen (gps). Hierdoor op 1uur tijd slechts 10 km afgelegd, maar geen spijt van. Dan weer richting zuid, de wind stond weer pal op ons, en behoorlijk hard. Onderweg plots oog in oog met een vos die de weg wou oversteken, mooi beestje...
Om 11.00h arriveerden we dan in Pont de Mousson, mooie gezellige stad, even gestopt op marktplein, beentjes gestrekt en even met Karen gebeld. Dan richting Toul waar we om 13.15 arriveerden, 61km op de teller. Hele mooie kathedraal, even v d route om inkopen te doen. Bij locale bakker heerlijk Frans brood en 2 eclaires gekocht. Een beetje verder op een bank samen met onze camembert en salami van gisteren opgegeten. Iets na 14.00h weer vertrokken, en weer die wind van voor. Het glooiende landschap was mooi maar vergde veel inspanning. Na ongeveer 85 km heeft de gps ons dan langs hele mooie kleine wegen geleid tussen de koren, graan en zonnebloemvelden. Nog even gestopt in een klein dorpje (na ca 95km) om water te kopen en bij de apotheek compeed te kopen voor onze pijnlijke zitvlakken.
We zijn uiteindelijk om 18.20u gearriveerd in ons hotelletje in Contrexeville, moe maar alweer voldaan.
Alles afladen, beentjes masseren, douche, compeed plakken en dan weer heel lekker gegeten. De plaatselijke specialiteit: quiche loraine en Tartiflette. Koffietje en dan dit verslag geschreven van uit ons bed.
Slaap wel

Samenvatting:
- vertrokken om 9.00u en aangekomen om 18.20u
- totale afstand: 128 km
- gem. Snelheid: 17,5 km/h
- max snelheid: 60 km/h
- gem hartslag Yves: 132 b/min

2 opmerkingen:

 1. Dag Yves, Dag Veerle,

  Aangenaam verrast dat jullie het een tweede maal (samen dan toch) proberen. Zo te zien verloopt het tot hiertoe heel goed, en blijkbaar hebben jullie al volop genoten, houden zo!

  We wensen jullie een mooie, leuke, veilige en vooral ontspannende reis.

  Moest ge er passeren, vergeet dan zeker geen tussenstop te maken chéz René :-)

  Groetjes,
  Ronny, Martine, Tosh, Thibo, Sam, Marlies
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tariflette, mmmmm zo lekker!
  Eigenlijk ben ik een beetje jaloers, het moet zalig zijn zo'n tocht

  Groetjes
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen